Een buurman die drie keer per dag zijn hond gaat uitlaten en dan iedere keer bij jou naar binnen kijkt, de wandelgroep die elke avond langs het raam loopt en bij je naar binnen kijkt of de postbezorger die jou altijd precies op de bank ziet zitten als de post gebracht wordt, het is voor veel mensen een irritatiepuntje als het gaat om te weinig privacy in huis. Thuis wil je genieten van rust en privacy en houd je er niet van dat iedereen met gemak bij jou naar binnen kijkt. Gelukkig zijn er een aantal manieren om inkijk door je ramen te voorkomen.

1. Raamfolie

Raamfolie is waarschijnlijk de meest effectieve manier om inkijk in huis te voorkomen. Er zijn een aantal standaard raamfolies die de inkijk tegengaan. Het gaat bijvoorbeeld om raamfolie met een gezandstraald effect. Dit raamfolie laat wel licht door, maar weinig zicht. Met een strook raamfolie op je ramen blokkeer je de grootste inkijk dus direct. Raamfolie staat vaak heel strak en netjes, daarom dat veel mensen voor deze optie kiezen. Wil je graag een gezellig printje op je ramen? Het raamfolie is tegenwoordig in heel veel soorten verkrijgbaar, dus ook met bloemen, vogeltjes, rondjes, strepen en andere patronen.

2. Planten en bloemen

Met een aantal bloemen in je vensterbank kun je het zicht naar binnen ook behoorlijk belemmeren. De directe inkijk wordt daarmee grotendeels voorkomen. Iemand moet van buitenaf meer moeite doen om naar binnen te kunnen kijken. Met leuke planten, maar ook met andere decoratieve items in je vensterbank blokkeer je dus een groot deel van het zicht en zorg je voor meer privacy. Je kunt ook buiten voor extra beplanting zorgen. Een grote struik of plant in je voortuin zorgt ook voor minder inkijk naar binnen!

3. Gordijnen en andere raamdecoratie

Uiteraard kun je ook met gordijnen, welke soort dan ook, zicht belemmeren. Van plisségordijnen tot rolgordijnen en van vitrage tot lamellen, het zorgt allemaal voor minder zicht naar binnen. Kies de raamdecoratie die jij het mooist vindt en profiteer van de privacy die het meebrengt!