Steeds vaker zie je op websites een interactieve video voorbij komen. Dit is een speciale soort video waarbij je als kijker de optie hebt om de vervolg video te kiezen. Daardoor heb je hier dus controle over. Video’s die interactief zijn, zijn niet voor niets zo populair geworden. In deze blog word je geïnformeerd over alles wat je op dit vlak moet weten. Denk dan met name aan de voordelen en redenen om voor interactieve video’s te kiezen. Tevens leer over hoe video’s die interactief zijn je het beste kunt produceren. Op deze manier weet je precies wat je met deze tool kunt bereiken.

De voordelen van een interactieve video

In de eerste plaats zijn er meerdere voordelen waar een video die interactief is over beschikt. Het grootste voordeel is daarbij dat je de kijker meer kan helpen. Wanneer iemand op zoek is naar bepaalde informatie, wil hij of zijn niet ellenlang op zoek gaan naar een video. Met behulp van interactieve video’s ziet de kijker meteen welke opties er beschikbaar zijn. Daarnaast bouw je door middel van een video dat interactief is ook meer vertrouwen op met de kijker. Zo heb je ook sneller een klant gevonden.

Redenen om voor een interactieve video te kiezen

Je hebt verschillende redenen om voor interactieve video’s te kiezen. Daarbij is meest gegronde reden wanneer jij meer interactie op wilt bouwen met de kijker. Een andere reden om voor video’s die interactief zijn te kiezen, is dat je jouw merk innovatief maakt. Daardoor trek je ook kijkers en klanten aan die naar een merk als deze op zoek zijn. Tot slot kunnen interactieve video’s ervoor zorgen dat je meer klanten krijgt en daardoor je omzet stijgt.

Hoe produceer je een interactieve video het beste?

Als laatste is het handig om te vermelden je interactieve video’s het beste produceert. Dit zelf doen is namelijk niet zo’n goed idee doordat het vaak aan ervaring en expertise ontbreekt. Daarnaast kan het ook veel langer duren om een goede video te produceren als je het zelf doet, wat je tijd wegzuigt van andere kerntaken die onder je verantwoordelijkheid vallen. Daarom is het slimmer om naar bedrijven als Hihaho te kijken en aan dit soort ondernemingen het productieproces uitbesteden. Op deze manier weet je zeker dat de video aan de gewenste kwaliteitseisen voldoet.