Horizon Forbidden West is een nieuwe en open wereld singleplayer-game, waar Aloy in een wereld strijd tegen robotdino’s.

Deze game is gemaakt door de Nederlandse gamestudio Guerrilla Games én wordt zeker één van de grootste game-hits ter wereld en wordt gereleased op 18 februari voor de PlayStation 4 en 5.

De game speelt zich 6 maanden na de gebeurtenissen van zijn voortganger Horizon Zero Dawn af. Dat is goed nieuws voor fans van de eerste game: je ontdekt precies wat er na het einde is gebeurd en ontmoet ook veel van Aloy’s vrienden, die haar uitgebreid vertellen wat zij hebben gedaan. Geïnteresseerden die het eerste deel nog niet hebben gespeeld, kunnen beter eerst Zero Dawn spelen. Het is namelijk te ingewikkeld om halverwege het verhaal in te stappen.

De ontdekkingen van Aloy hebben alleen maar meer vragen en gevaren op haar pad gebracht, waardoor ze gedwongen is om naar het ‘verboden’ westen te gaan voor antwoorden. Daar krijgt Aloy te maken met nieuwe robotdino’s die langzaam maar zeker mensen, natuur en dieren vermoorden. In het nieuwe avontuur is Aloy dus onder andere op zoek naar een manier om de robotdino’s die ze tegenkomt te bestrijden.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Terwijl je door een ruig en groot landschap loopt, door vette jungles klimt, levendige onderwatergangen betreedt en tegen robotdino’s vecht, besteed je veel tijd aan een speurtocht: het verzamelen van voorraden en het verbeteren van niveaus via ontmoetingen en side missions. De diepte van deze missies zijn indrukwekkend, want je leert meer over de belangrijkste personages. Ook is er na iedere missie een verzameling van uitrustingen en waardevolle items die op je wachten. Een uitgebreide skill tree geeft gamers de mogelijkheid om Aloy’s build naar eigen wens aan te passen, of je nu de voorkeur geeft aan een tactische of agressieve benadering van gevechten.

Als je een fan bent van verkenning, is dit een ervaring die je niet mag missen.