Ruim 90% kijkt bij het googelen niet verder dan de eerste pagina. Om zoveel mogelijk bezoekers naar je website te krijgen is het dus belangrijk dat je op de eerste pagina zichtbaar bent. Afhankelijk van de concurrentie kan dit soms erg lastig zijn. In deze blog leggen we je graag uit hoe jouw website beter gevonden wordt.

Zo rank je hoger in de organische zoekresultaten

Belangrijk voor een hoge ranking in de zoekresultaten is goede content. Door het juiste zoekwoord te gebruiken met voldoende zoekvolume en niet veel concurrentie en deze regelmatig terug te laten keren in je tekst, zal je hoger gaan scoren in de organische zoekresultaten. Behalve dat de tekst SEO-geoptimaliseerd moet zijn, is het ook belangrijk dat het prettig leesbaar is voor de bezoeker. Want uiteindelijk schrijf je voor je potentiële klant. De robots van Google hebben een bepaalde algoritme die niet met zekerheid te zeggen is, maar als je regelmatig het zoekwoord terug laat komen, in onder andere de titel van de pagina, zal jouw pagina beter gaan scoren in de zoekresultaten. Wanneer er veel concurrentie op een bepaald zoekwoord is, heb je aan alleen goed geschreven stuk tekst onvoldoende. Naast een SEO-geoptimaliseerde tekst is linkbuilding ook een belangrijk aspect om hoger te ranken in de organische zoekresultaten.

Linkbuilding voor een hogere ranking in de organische zoekresultaten

Linkbuilding is erg belangrijk om goed gevonden te worden in de organische zoekresultaten. Wanneer er vanaf een andere website gelinkt wordt naar jouw website, ziet de zoekmachine dit als een aanbeveling. Hoe meer links je van andere sites krijgt, hoe relevanter de zoekmachine jouw site gaat vinden. Dit heet autoriteit. Hoe hogere autoriteit je hebt, hoe beter je gevonden wordt in de zoekmachines. Wel is belangrijk dat de links van betrouwbare en relevante sites komen. Relevante sites zijn sites die over hetzelfde onderwerp gaan.

Linkbuilding uitbesteden

Je kan zelf de linkbuilding van je website gaan regelen. Omdat hier redelijk veel werk in kan gaan zitten, kan je linkbuilding ook uitbesteden. linkbuilding uitbesteden aan een online marketingbureau ontlast jouw als ondernemer van je werkzaamheden. Waardoor jij als ondernemer kan bezighouden met de dingen die je echt leuk vindt, ondernemen.