Een gaming room is de natte droom van de meeste pubers en 20ers. Strak design beeldschermen, neonlichten en vooral heel veel GPU power! Maar helaas is dit niet voor iedereen (eigenlijk de meeste niet) weggelegd. Toch wil je kunnen opscheppen op school over je vette gaming room en wij helpen je een handje om met beperkt budget, toch een toffe kamer te bouwen!

Gebruik tweedehands spullen

Als je bereid bent om concessies te maken, dan is een van de manieren om aan goede kwaliteit en unieke meubels of hardware te komen, door het tweedehands van iemand over te nemen. Items zoals draadloze opladers, multimedia setjes, speakers of misschien wel interne hardware voor je PC is prima te verkijgen tweedehands.

Maak je ruimte helemaal uniek door er een flipperkast neer te zetten of misschien kun je wel een oude pacman machine op de kop tikken.

Bouw zelf – Stapelbare pallettafels

Hoe tof is het om je eigen gamingbureau of tafel te maken! Palletmeubelen zijn allang niet mer armoedig, zelfs veel tuinmeubelen worden van pallets gemaakt. Wel is de soort pallet die je gebruikt belangrijk voor de uitstraling. Ga voor de beste soort, een europallet.

Een europallet kopen is vaak niet heel duur, je hebt al een europallet vanaf 19 euro. Maar nog beter is het om naar bedrijven te gaan die veel europallets voor de deur hebben liggen en er misschien wel vanaf willen. Ben brutaal, bel aan, nee heb je toch al en ja kun je krijgen.

Multi inzetbaar meubilair

Heb jij geen geld om en een tv-kast en een computerkast te kopen? Gebruik één soort kast voor beide doeleinde. Hoe dat je deze kast gaat indelen zorgt ervoor dat het totaal bij elkaar staat. Deel het gaaf in zodat je duidelijk ziet waar de kast voor staat. Fleur het eventueel op met led strips in mooie kleuren om je kamer een gaming look and feel te geven.

Bezuinig op verlichting

Zoals in de vorige tip al beschreven kun je een kamer een echte gaming kamer maken door het juiste gebruik van verlichting. Gebruik led strips uit bijvoorbeeld China om je hardware, planken en kasten een gaming look te geven. Stel ze allemaal in op de kleur donkergroen en jij creërd zo een gaming kamer.

Ook kun je kijken naar slimme lampen. Helemaal zelf in te stellen via bijvoorbeeld je smartphone. Slimme lampen klinkt heel duur, maar met een setup van een raspberry PI kun jij dit gratis thuis doen!