Sinds het begin van de coronacrisis in 2020 is het gebruik van VPN’s enorm toegenomen. Of het nu gaat om grootschalig thuiswerken, online vergaderen, muziek of het streamen van muziek.
Maar waarom gebruiken steeds meer mensen een VPN? En waarom heb je in 2022 een VPN nodig?

Je hebt misschien nog nooit gehoord van VPN’s, om nog maar te zwijgen van hoe VPN’s werken. In dit artikel zullen we het hebben over wat een VPN is, hoe het werkt en waarom je in 2022 een VPN nodig hebt.

Wat is een VPN?
VPN staat voor Virtual Private Network. Bij een VPN wordt het IP-adres aangepast door verbinding te maken met een server in een ander land. Als gevolg hiervan kun je anoniem op internet surfen, toegang krijgen tot inhoud die niet beschikbaar is in je eigen land of je IP-adres geheim houden. Het gebruik van een VPN-verbinding maakt internetten een stuk makkelijker en veiliger. Een VPN fungeert als intermediair tussen je smartphone, tablet of laptop en server.

Wat kun je met een VPN?
VPN’s hebben verschillende eigenschappen die bijdragen aan een veilig en anoniem internet. Door een VPN te gebruiken, kunt je veiliger internetten. Dit wordt onder meer bereikt door het feit dat VPN’s hun werkelijke locatie verhullen. En zo laat je geen sporen achter op het web. Je kunt volledig anoniem op internet surfen door verbinding te maken met een veilige VPN zoals ExpressVPN. Op de pagina Wat is een VPN van ExpressVPN wordt duidelijk uitgelegd wat een VPN is en wat deze voor jou kan betekenen. Maar waarom zou je dat willen? Een VPN maakt bijvoorbeeld data onbeschikbaar omdat het bedrijf deze niet kan verzamelen. Jouw gegevens zijn veel geld waard, daarom verzamelen bedrijven jouw gegevens graag. Met een VPN kun je dit voorkomen.

Waarom een VPN in 2022?
Dit jaar zijn we digitaler bezig dan ooit. Nog nooit werden er zoveel transacties online gedaan, nog nooit werd er zoveel online vergadert als nu. Daarnaast is er ook een continue dreiging van cyberaanvallen en online terreur. Mede daarom is het van groot belang dat je jouw online privacy beschermd. Met een VPN is dat mogelijk.

Stream content van over de hele wereld
VPN’s werken ook in je voordeel bij het bekijken van diverse content. Bepaalde content is bijvoorbeeld mogelijk niet beschikbaar in Nederland. Met een VPN kun je dit oplossen. De VPN verandert het IP-adres en op deze manier wordt ook de inhoud weergegeven die in dergelijke landen beschikbaar is.

Versleutel je netwerk
Met meer mensen die thuiswerken en meer digitaal verkeer, ontstaat er ook meer criminaliteit op het web. Hackers en malware worden steeds meer actief en dus is het belangrijk dat je jezelf daar tegen beschermd. Iets dat met het behulp van een VPN, meer dan uitstekend lukt.  Het is met een VPN namelijk mogelijk om je internetverbinding te versleutelen. Iets dat helemaal van pas komt wanneer je op een gastnetwerk moet werken. Des te veiliger je verbinding is, des te beter dat voor jou is.

Inloggen op openbare wifinetwerken brengt enige risico`s met zich mee en daarnaast zijn niet alle websites vrij te bezoeken in bepaalde landen. De verbinding kan soms erg traag zijn en je deelt ongewenst meer informatie dan je zou willen.